Sprekers

Tijdens het symposium nemen hoofdsprekers prof. dr. Johan Polder en lector dr. ir. Marja Jager – Vreugdenhil u mee in de uitdagingen van de zorg in deze tijd. Beiden geven een lezing van 20 minuten over onderwerpen als vergrijzing, mantelzorg, personeelstekorten in de zorg en de gezondheidseconomie.

Marja Jager gaat in haar lezing in op de effecten van onze verzorgingsstaat en de toekomst ervan. De verzorgingsstaat zoals we die hadden is niet houdbaar. Een participatiesamenleving zoals kabinet Rutte die beschrijft is er ook nog niet. Waar gaan we heen? Hoe organiseren we in 2030 de zorg voor elkaar? En hoe doen we dat bij een scenario van minder welvaart?

Johan Polder neemt u mee in de verschillende kanten van de gezondheidseconomie. Door het stijgen van de zorguitgaven, door de technologie en de vergrijzing kan de betaalbaarheid van de zorg in verdrukking komen. Hoe houden we de zorg duurzaam en toegankelijk? En daarbij is de belangrijke vraag: is onze zorg ook onze zorg?

Beide sprekers vertellen u meer over deze uitdagingen van de (christelijke) zorg in deze tijd en in de toekomst.

Prof. dr. Johan Polder

Als gezondheidseconoom is prof. dr. J.J. (Johan) Polder (1966) gespecialiseerd in onderzoek naar kosten van ziekten en economische evaluatie. Hij studeerde economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, is werkzaam bij het RIVM en sinds 2007 tevens als bijzonder hoogleraar verbonden aan de Universiteit van Tilburg. 

Lector dr. ir. Marja Jager – Vreugdenhil

Lector dr. ir. M. (Marja) Jager – Vreugdenhil is sociologe met veel ervaring in praktijkgericht onderzoek. Ze is sinds 2005 verbonden aan Viaa als onderzoeker bij het Centrum voor Samenlevingsvraagstukken. Vanaf april 2014 is ze lector Samenlevingsvraagstukken.